söndag 20 november 2011

Cryllen



Slät som en barnröv,man kanske skulle installera nån sorts dörröppnare.
Det finns ju såna dära fancy kit.

måndag 14 november 2011

PANIK!

Jag har ett problem och behöver råd.
Det handlar om mc hjul. - Och hur jag egentligen ska göra...
Antingen fullföljer jag min originalplan och kör 23" fälg i fram. Kruxet med det är att jag måste bygga om fälgen så att den matchar ett Firestone vulstdäck, som har en helt annan design än ett vanligt mc däck, och jag får inte fram några måttsatta skisser eller ritningar på en riktig vulstfälg. Ska det bli nåt får jag alltså köpa däcket och hoppas på att det löser sig, vilket är en stor chansning. Hittils har jag te.x. fått två olika uppgifter på vad det ska vara för fälgdiameter till däcket jag pratar om...?
Alternativ två är att skita i krånglet och köra 21" Speedmaster. Det är lockande, både arbetsmässigt och i allra högsta grad ekonomiskt. (Däcket är inte jättebilligt och det blir ju en del pyssel med att bygga om fälgen eftersom det skiljer så mycket, OM det ens går överhuvudtaget...)
Jag kan ju faan knappt sova längre! Sjuk? - Ja, kanske det.
Men faktum kvarstår, jag måste välja väg, jag kan ju inte fundera över det här resten av vintern!
Tilläggas bör att jag tänker inte sätta dit en "köptas" vulstfälg därför att den är ful.

söndag 13 november 2011

Det piggar opp med lite glans!





Vad fint det är med nylackade o fina delar som väntar med spänning på att bli ihopmonterade.

Innan klagomålen börjar rulla in så vill jag bara passa på att säga - Bromsskölden duger åt swinet som ska ha den! Plus att gjutningen och den tidigare "poleringen" inte var optimal. Jag vet, det är inget försvar, men en förklaring, om än en dålig sådan...

Hursomhelst - Trefligt!

Vilken gubbe har inrett din verkstad? Del II













Jag tänkte på Lille Johns inlägg ang inredning av verkstad när jag satt och fifflade i min egen verkstad ikväll, och blev full i skratt över min egen oförmåga att dels "hålla mig till ämnet" och dels inte kunna göra mig av med grejer.

Jag tog ett par bilder - BARA av den anledningen att jag känner mig frikostig, och unnar eventuella läsare att spekulera fritt i en ev. diagnos.

De återkommande frågorna till mig själv var, Varför gör du inte en sak i taget? Varför kan du inte hålla ordning? Vad ska du ha alla grejer till?

Jag vet att det är flera av bloggägarna som sannolikt har en likfylld garderob, så blotta er! - Jag lovar att det kommer att kännas bättre efteråt.

lördag 12 november 2011

Nyttigt vs. Onyttigt



När jag kom in från garaget efter en liten poleringssession idag, så råkade jag titta mig i spegeln, såg att en viss "svärta" framträtt kring luftvägarna, och slogs genast av tanken att ett munskydd kanske skulle ha varit på sin plats när man aktiverar sig med slipning/polering av metall...? Jag menar, lungorna får ju stryk ändå av diverse skit man både frivilligt och ofrivilligt suger i sig.

Jag funderade ett tag och kom fram till följande.

Man säger ju att regnskogarna är Jordens lungor, således borde lungorna vara kroppens regnskogar? I regnskogarna dumpar ju massor med företag bl.a. sina överblivna tungmetaller och annan bråte, och dom hävdar ju att det inte är så farligt, alt. helt ofarligt.

Alltså borde ju lungorna palla lite slip o polerdamm? Eller...?

Om någon läsare känner igen bilden, så är det för att jag använde samma bild till min "veckans klubba" annons... (Där är bilden naturligtvis i sin helhet)

Pöjkar,kan ni ge mig et handtag,hö hö hö.





Som den gode Errol sa,1-2-3-RUNK!

lätt snyggaste duschkabinen som någonsin gjorts.



fredag 11 november 2011

Florida 2


















Här är diverse bilder.

1:Man fick stora nävar i USA,eller....

2:Fränt ställe utmed vägen till Key West.

3:Fordon framfört av en sk "Neger".

4:Tom Kaptenen va större i USA,lycka!

5:I Orlando va vi på en del parker,jag är extremt höjdrädd men tog mig i kragen och åkte massa bergådalbanor som jag inte har vågat innan,tog hårt på den gamla kroppen.

6:Vi va ute en kort sväng i Everglades,skön gubbe som styrde båten som givetvis hade dubbla Cheva BB som drev propellrarna.

7:Syns inte på bilden men KUKEN STÅÅRRRRRR!!!!

8:När linda låg på stranden och blev vacker så åkte jag på ett militärmuseum,va rätt fränt.

9:Helt sjukt,blev nästan för mycket för en liten raggare från Vaggeryd.Hoppas att alla med interesse får uppleva detta ställe innan dom dör,va extremt fränt!

10:Va en lokal bilträff utanför etthamburgarhak en fredag,vi åkte dit utan förväntningar.Va rätt mycket bilar och många roddar som nästan alla hade kompressor.Gubbarna gillar att gasa.

11:Fotomodell vid havet i Key West.

12:Hyrbilen,ja Johan en FORD!!!!

13:Två träskallar hö hö... Vi åkte förbi ett ställe utmed vägen där dom snidade till massa Tiki gubbar.

14:Utanför Mels DriveIn på Universal.

15:En mongoliserad ensam asiat ville bestämt va med på bild..

16:Madeira Beach.

Kanske lägger in en hög med bilder från Don Garlits museet senare.

torsdag 10 november 2011

Florida



Igår kom man hem från det stora landet.
Ska lägga in en bunt bilder när jag listat ut hur man får dom från Lindas telefon till datorn.
Ni får nöja er med en "teaser" så länge.

fredag 4 november 2011

Drog bakaxeln som en kärring...



...lite för breda sänkklossar och ett gaspådrag.
Så det var bara att göra nya. Tack för råvaran Lille John!

tisdag 1 november 2011

Sliping Beauty. AKA En misstänkt psykopat called Horse.



Igår var jag ute i garaget och pillade lite på HBT Trajjan, inga märkvärdiga äventyr utan mest lite småfiffel. Helt plötsligt, utan att jag vet varför eller har en aning om hur det gick till så kommer jag på mig själv att sitta och slipa ner bromsskölden till den låsningsfria frambromsen. Som en liten passus, och som ni säkert redan känner till, är ju den frambromsen legendarisk i HBT sammanhang och om inte mitt minne sviker mig så hade BÅDE! Björn Axén och Sighsten Herrgård exakt samma typ av frambroms på sina Choppers. (Dom åkte ju iofs HD båda två - Showel med Pannatoppar - men för att garantera en säker inbromsning så valde dom Triumphdetaljer till att sköta den biten.)
När jag väl kom till insikt över vad jag höll på med var det ju redan försent, så det var bara att fortsätta med slipningen. - En bromssköld är ju iofs rena barnleken jämfört med en motor/låda så det är inte så störande, men jag hade ju lovat mig själv att inte hålla på så här...FAAN!
Å andra sidan så har jag ju inga hjul än och fingertopparna var redan lite halvrisiga innan, så det var nog lika bra att det blev som det blev.
Jag tänkte hålla det här lilla snedsteget för mig själv iom att jag vet, att en del av er kommer att få mängder med vatten på sina kvarnar vad det gäller min psykiska hälsa och/eller huruvida jag er en av dom "odiagnostiserade" som går runt lösa i vårt samhälle.
Men jag valde att gå publikt med alltihop, då kommer sannolikt den lilla nattsömn jag skrapar ihop att bli mycket mysigare än om jag hade valt att hålla demonerna fängslade inombords.
Om någon, med eller utan medicinsk utbildning, vill ställa diagnos så går det bra att posta den här, jag lovar att jag kommer att gå vidare med detta.
Jag passar även på att lägga upp en bild där man tydligt ser den otroligt läckra Sportstertanken och den halva Järnsporregaffeln.